Voor 12u besteld, zelfde dag verzonden (Ma-Za, behalve op woensdag)

Gratis verzending vanaf 100€ (Enkel in België)

Veilige betaling

Altijd verzekerd verzonden!

Af te halen in onze boetieks*

Gratis retourneren in onze boetieks

15/03/2021

Hoe bewaar ik sigaren?

Eens je een sigaar hebt gekozen moet deze bewaard worden, zeker als je ze niet direct gaan degusteren.

Om een sigaar te bewaren kan je deze perfect in je schatkist :-) of humidor laten rusten.

Wat is een humidor?

Een humidor is eigenlijk een gesloten omhulsel die afgewerkt is in verschillende materialen, daar zit ook meteen het prijsverschil tussen de verschillende modellen.

Humidors zijn langs de buitenkant meestal afgewerkt in hout, maar kunnen ook worden afgewerkt in bv leder of plexi. Langs de binnenkant is een humidor bijna altijd afgewerkt in ceder, het voordeel van dit hout is dat het gemakkelijk water absorbeert en terug afgeeft aan de sigaren, wat hen alleen maar ten goede komt. Sigaren houden namelijk niet van droogte.

 

Wist je trouwens dat er ook humidors bestaan die je kan meenemen op bv een weekendje uit, tjdens het jagen, het golfen, of vakantie? Deze handige reishumidors van het merk Xikar zorgen er namelijk voor dat je zorgeloos je sigaren kan meenemen.

Hoe bevochtigen?

Zoals we al eerder spraken dat sigaren moeten worden bevochtigt heb je hier ook verschillende keuzes qua systemen.

Bij de meeste humidors wordt er standaard een bevochtiger en hygrometer bijgelevert. Mocht je dit systeem gebruiken is het best dat je hiervoor gedemineraliseerd water gebruikt. Dit type water geeft namelijk geen geur af en zo wordt de smaak van de sigaar niet beinvloedt. 

Een ander soort systeem dat vandaag de dag erg populair is zijn de Boveda zakjes van het merk Xikar. Dit type zakje is verkrijgbaar in verschillende percentages vochtigheid en regelt de vochtigheid in je humidor. Door de gel die in dit type zakje zit zet dit de vochtigheid af bij droogte, maar werkt ook in de omgekeerde richting. Stel dat het te vochtig wordt in de humidor, dan zal dit zakje de vochtigheid terug opnemen. Superhandig toch? :-)

 

En nu, genieten ...

Nu je weet hoe je sigaren kan bewaren zou het natuurlijk zonde zijn om ze in je humidor te laten liggen ... :-)

 

Knippen en aansteken, daarbij kunnen wij je ook helpen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×